Een stamppot, maar dan net even anders. Deze stamppot maken we namelijk met zoete aardappel en krijgt extra smaak dankzij de kruidenmix voor zoete aardappelstamppot. Met chorizo, feta en tomaatjes wordt de stamppot een complete maaltijd. Ideaal als afwisseling op de Hollandse pot en altijd lekker, in zowel de winter als zomer!
1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke parten. Breng water aan de kook in een pan en kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.
2. Snijd de chorizo en feta in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Halveer de snoeptomaten en hak de rucola fijn.
3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes krokant in ongeveer 5 minuten.
4. Giet de zoete aardappel af, voeg de melk en de Mix voor Stamppot – Zoete aardappel toe en stamp tot een puree.
5. Voeg de chorizo, helft van de feta, snoeptomaten en rucola toe en meng alles door elkaar tot een stamppot.
6. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de resterende feta.
Variatietip:
Liever vegetarisch? Ook lekker met walnoten in plaats van chorizo.
– 1 kg zoete aardappelen
– 80 g chorizo
– 100 g feta
– 250 g snoeptomaatjes
– 85 g rucola
– 1 el zonnebloemolie
– 150 ml melk
– Zakje Mix voor Stamppot – Zoete aardappel