Maak thuis de perfecte steak met jus! Met de handige 2-in-1 Mix voor Steak & Jus kruid je de steak en zorg je tegelijkertijd, door het toevoegen van een scheutje water, voor een heerlijke gebonden vleesjus. Lekker en lekker makkelijk!
1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen, kruid het vlees met de Mix voor Steak & Jus en laat dit even intrekken.
2. Verhit een bakpan op hoog vuur en voeg (vloeibare) boter toe. Schroei de steak aan beide kanten dicht.
3. Zet het vuur lager, voeg extra (vloeibare) boter toe in de pan en bedruip de steak daarmee.
4. Bak het vlees tot de gewenste garing (rosé, medium, doorbakken).
5. Haal het vlees uit de pan. Laat het rusten en dek af met aluminiumfolie.
6. Voeg een scheutje warm water toe aan het residu in de pan en laat de jus inkoken tot het de gewenste dikte heeft.
7. Voeg eventueel extra kruiding toe aan de jus voor binding en/of smaak.
– 500 g biefstuk
– 1 el (8g) Mix voor Steak & Jus
– (ca) 50 g (vloeibare) boter
– scheutje water