Vegan jackfruit-kerrie met bloemkoolrijst en boontjes

Jackfruit is dé perfecte vleesvervanger. Het is een smakelijke vrucht met een vleesachtige structuur die je in allerlei gerechten kunt verwerken, ideaal als je trek hebt in een vegetarische of vegan maaltijd. Wij hebben met de jackfruit een vegan kip-kerrie bereid met bloemkoolrijst en boontjes. Een makkelijk en heerlijk hoofdgerecht dat binnen een half uur op tafel staat!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de ananas in blokken en pel en snipper de ui en knoflook. Spoel het jackfruit af en laat uitlekken. Snijd de cashewnoten grof.

2. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree, Kerrie en jackfruit toe en bak 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe samen met het Laurierblad en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de santen, kookroom en ananas toe aan het jackfruit mengsel en roer goed door. Laat verwarmen op zacht vuur.

3. Breng water aan de kook in een pan, voeg de sperziebonen toe en kook gaar in 10 minuten, giet af. Breng water aan de kook in een andere pan en blancheer de bloemkoolrijst voor 2 minuten. Giet af en laat uitlekken.

4. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en verdeel de sperziebonen en jackfruit over de bloemkoolrijst. Garneer met de cashewnoten.

Variatietip:
Geen fan van bloemkoolrijst? Vervang dit door (witte) rijst, quinoa of bulgur.

Ingrediënten

– 1 ananas
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 560 g young jackfruit (uitlek gewicht)
– 100 g cashewnoten, ongezouten
– 2 el olijfolie
– 70 g tomatenpuree
– 2 el Kerrie
– 200 ml groentebouillon
– 1 Laurierblad
– 100 g geconcentreerde santen
– 250 ml vegan kookroom
– 400 g sperziebonen
– 400 g bloemkoolrijst