Wist je dat satésaus ook erg lekker is bij een zoet gerecht met banaan? Neem bijvoorbeeld dit recept voor geroosterde banaan met satésaus en een chocoladedip. Een ideaal nagerecht van de barbecue, zeker als je ook nog een beetje satésaus over hebt! Maak dit recept af met gemalen kaneel.
1. Snijd de bananen over de lengte voorzichtig in en trek de schil een beetje open, zodat je in de banaan kunt snijden. Snijd de banaan in plakjes over de breedte. Haal er 3 plakjes uit, één rechts, één uit het midden en één links.
2. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en stop tussen de banaanplakjes. Verdeel de Satésaus (kant-en-klaar) ook over de ingesneden banaan.
3. Leg de bananen op aluminiumfolie en vervolgens op de barbecue voor circa 10 tot 15 minuten. Laat de chocolade smelten. Als de schil donker wordt is dat niet erg!
4. Smelt in een steelpannetje de melkchocolade met de slagroom.
5. Serveer de bananen met de chocoladesaus en maal er nog wat Kaneel over.
– 4 bananen
– 4 el Satésaus (kant-en-klaar)
– 50 g pure chocolade
– 50 g melkchocolade
– 50 ml slagroom
– Kaneel – Molen
Aluminiumfolie