Pittige taco's met stoofvlees en ingelegde ui. Je laat het vlees 5 uur in heerlijke kruiden en andere ingrediënten garen waardoor het supermals en smaakvol wordt. Daarnaast maak je de taco’s af met wat ingelegde rode ui, crème fraîche en Jalapeño peper. Eet smakelijk!
1. Verwarm de oven voor op 130 ºC. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd het vlees in 3 stukken.
2. Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het sap van de limoenen, worcestersaus, rodewijnazijn, World Spice Blend – Habanero, bouillon en het vlees toe. Zet de pan 5 uur in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
3. Pel en snijd de rode ui in ringen en voeg toe aan een kom. Verhit het water, azijn en de suiker in een pan totdat de suiker is opgelost. Schenk over de rode ui en zet apart.
4. Halveer de avocado’s, verwijder de schil en de pit. Snijd in plakken. Snijd de Jalapeño peper in ringen en de radijs in dunne plakken. Verhit een pan en bak de tortilla’s 15 seconde per kant.
5. Verdeel over iedere taco een eetlepel crème fraîche, 2 el stoofvlees, avocado, ingelegde rode ui, jalapeño peper, radijs en verse peterselie.
Variatietip:
Gebruik wat minder of geen groene peper als je het minder pittig wilt maken.
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 kg runderriblappen
– 10 g roomboter, ongezouten
– 2 limoenen
– 1 el worcestersaus
– 2 el rode wijnazijn
– 1 ½ el World Spice Blend – Habanero
– 1 L runderbouillon
– 1 rode ui
– 100 ml water
– 100 ml witte wijnazijn
– 1 el suiker
– 2 avocado’s
– 1 groene Jalapeño peper
– 100 g radijs
– 8 maistortilla’s small
– 100 g crème fraîche
– 10 g verse peterselie
– Braadpan
– Oven