Wraps met kip kebab en tomaten-yoghurt salsa. Snel en makkelijk als lunch op je werk.
1. Meng het kipgehakt met de World Spice Blend – Ras el Hanout, het ei, het paneermeel en eventueel zout naar smaak. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Draai tot een kebab staaf van ongeveer 8 cm lang. Prik in elke kebab staaf een satéprikker.
2. Verhit de koekenpan met de olijfolie. Grill de kip kebab rondom bruin en gaar.
3. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en de bosui fijn. Meng dit met de magere yoghurt en Oregano in een kommetje.
4. Verhit de (durum) tortilla’s volgens aanwijzing op de verpakking. Verdeel de slabladeren en rode kool over de tortilla’s.
5. Verwijder de satéprikkers en leg op elke tortilla twee stukjes kip kebab. Garneer met de tomaten-yoghurt salsa en rol de tortilla op.
Tip
Het is beter om niet te veel zout te gebruiken. Tip: proef eerst voordat je zout toevoegt. Met kruiden en specerijen is je gerecht vaak al heerlijk op smaak!
– 4 volkoren tortilla’s
– 350 g kipgehakt naturel
– 150 g fijngesneden rode kool
– 4 bladeren ijsbergsla
– 1 tomaat
– 100 g magere yoghurt
– 1 ei
– 1 bosui
– 50 g paneermeel, maak zelf gezond paneermeel door oud volkorenbrood te drogen en het daarna fijn te malen.
– 1 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 2 tl Oregano
– 2 el olijfolie
– Koekenpan
– 8 satéprikkers