Deze mac en cheese met groenten is ideaal voor als je een dag geen vlees wilt eten. Met dit gerecht kun je natuurlijk erg goed variëren met verschillende groene groenten. Probeer bijvoorbeeld eens met courgette of tuinerwten. Met de World Spice Meals - Mac en Cheese breng je dit gerecht heerlijk op smaak.
1. Kook de broccoliroosjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
2. Meng de broccoli in een keukenmachine of met een staafmixer samen met de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Mix tot een grof mengsel ontstaat. Voeg olijfolie toe tot het een mooie smeuïge pesto is geworden.
3. Verwarm de oven voor op 180˚C.
4. Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Vet in de tussentijd een ovenschaal in.
5. Roerbak de aspergepuntjes circa 5 minuten en voeg de spinazie toe. Roerbak tot deze geslonken is. Meng de gekookte pasta met de broccolipesto, de spinazie en de aspergepuntjes. Vul de ingevette ovenschaal met het mengsel.
6. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem en de World Spice Meal – Mac & Cheese toe en maak een roux. Maak van de roux een saus door al roerend de melk toe te voegen tot je een mooie romige saus hebt. Laat even kort doorkoken op laag vuur tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de geraspte kaas toe en roer door.
7. Giet de kaassaus over de groenten en de pasta in de ovenschaal. Bestrooi naar smaak de mac and cheese met een beetje kaas. Gratineer de mac and cheese in circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatietip:
Maak ook eens pesto van rucola voor extra pit. Hiervoor heb je 75 gram nodig. Of gebruik andere groene groenten, zoals tuinerwten, courgette en/of sperziebonen.
– 300 g volkoren pasta (penne)
– 100 g geraspte kaas
– 10 g boter
– 200 ml melk
– 1 el bloem
– 5 tl World Spice Meal – Mac & Cheese
– 200 g spinazie
– 100 g groene aspergepuntjes
– Zeezout, naar smaak
Voor de broccolipesto:
– 400 g broccoli, in roosjes
– 75 g Parmezaanse kaas
– 50 g pijnboompitjes
– 4 el olijfolie
– Keukenmachine/staafmixer
– Ovenschaal