Een lekkere makkelijke maaltijd voor doordeweeks met kinderen: een ovenplaat vol met Italiaans gekruide gehaktballetjes, verschillende groenten en kriel aardappels.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dop ondertussen de sperziebonen en halveer deze in even grote stukken. Kook deze 2 à 3 minuten voor in kokend water.
2. Snijd de paprika’s in grove blokken. Snijd de tomaten en rode uien in partjes.
3. Meng in een grote kom alle groenten en voorgekookte krieltjes met 4 el olijfolie en 1,5 el World Spice Blend – Napoli. Verdeel alles over de met bakpapier beklede bakplaat.
4. Meng het gehakt met het ei, paneermeel en 1,5 el World Spice Blend – Napoli. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Draai balletjes van ongeveer 30 gram (grootte van een pingpongbal). Leg de gehaktballetjes op de ovenplaat bij de groenten en aardappels.
5. Zet de gevulde ovenplaat voor 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de ingrediënten regelmatig om. Controleer voor het serveren of de gehaktballetjes goed gegaard zijn door een van de gehaktballetjes open te snijden. Verdeel alles over de borden en voeg naar smaak Zwarte peper toe. Serveer direct.
Variatietip:
Vervang het half-om-half gehakt ook eens voor kalfsgehakt, ook erg lekker met deze kruiden.
– 500 g half-om-half gehakt
– 700 g voorgekookte krieltjes (in schil)
– 3 grote tomaten
– 200 g sperziebonen
– 1 rode paprika
– 1 oranje paprika
– 1 rode ui
– 1 ei
– 3 el World Spice Blend – Napoli
– 4 el olijfolie
– 50 g paneermeel
– Zwarte peper naar smaak
– Bakplaat
– Bakpapier