Runderstoof met bospeen, ontbijtkoek en zilveruitjes. Met deze mix voor hachee maak je een lekkere, klassieke runderstoof. Dit traditionele gerecht is met (Ierse) riblappen, bospeen, champignons, ontbijtkoek en zilveruitjes. Lekker voor op een koude avond.
1. Snijd de uien in grove snippers en de knoflook fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokken.
2. Verhit de boter in een stoofpan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de (Ierse) runderriblappen met vet in zijn geheel toe en bak rondom bruin.
3. Voeg het water, de Mix voor Hachee en de ontbijtkoek. Laat het vlees met de deksel op de pan voor circa 2 uur op laag vuur zachtjes garen.
4. Schil de bospeen en snijd de bospeen en de (kastanje)champignons in plakjes.
5. Voeg na 2 uur stoven de bospeen, (kastanje)champignons en zilveruitjes toe. Voeg eventueel extra water toe, indien het vlees droog staat. Laat het vlees met de deksel op de pan nog 30 minuten op laag vuur zachtjes garen.
– 1 kg (Ierse) runderriblappen met vet
– 4 stuks bospeen
– 250 g (kastanje)champignons
– 2 plakken ontbijtkoek
– 1/2 blik zilveruitjes à 300 g
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje Mix voor Hachee
– 500 ml water
– 30 g boter
– Zwarte Peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Stoofpan