Marokkaanse stoofpot met kip en aubergine

Een heerlijke Marokkaanse stoofpot met gekruide kip, aubergines, tomaat, dadels en bulgur. Een lekkere maaltijd op een doordeweekse avond.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en vervolgens in blokken. Halveer de dadels. Snijd de ui in halve ringen. Snipper de knoflook fijn.

2. Kruid de kipdrumsticks met de World Spice Blend – Ras el Hanout. Verhit de boter in de pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee. Blus af met 200 ml kokend water en draai het vuur laag. Plaats de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven.

3. Kook ondertussen de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking.

4. Voeg de dadels, cherrytomaten, citroenschil en aubergine toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Plaats de deksel terug op de pan en stoof voor circa 15 minuten tot de kip gaar is. Roer tussentijds door.

5. Verwijder na bereiding de citroenschillen en voeg eventueel Zeezout naar smaak toe. Serveer de Marokkaanse stoofpot met de bulgur, gehakte pistachenoten en gesneden korianderblad.

Ingrediënten

– 1 kg kipdrumsticks (ca. 8 stuks)
– 2 aubergines
– 250 g cherrytomaten
– 275 g bulgur
– 20 dadels, ontpit
– Schil van een halve citroen
– 50 g pistachenoten, gepeld
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– ½ bosje verse koriander
– 200 ml kokend water
– 25 g boter
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– grote braadpan met deksel