Een stoofpot van kip(dij)filet, kikkererwten, tomaat en gedroogde zuidvruchten. De stoofpot is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Ras el Hanout, zonder toegevoegd zout.
1. Snijd de kip(dij)filet in grove stukken en marineer in de World Spice Blend – Ras el Hanout.
2. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de uien in halve ringen, plet de knoflook, snijd de tomaten in achten, rits de koriander blaadjes van de stelen.
3. Fruit de uien en knoflook aan in een braadpan met de olijfolie en voeg de gemarineerde kip(dij)filet toe en bak kort mee.
4. Voeg de tomaten, kikkererwten en koriander toe en blus af met de kippenbouillon.
5. Snijd de tuttifrutti grof, voeg toe aan de stoofpot en laat het geheel stoven tot de kip gaar is en de saus gebonden.
– 600 g kip(dij)filet
– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 4 tomaten
– 150 g kikkererwten
– 15 g verse koriander
– 3 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 2 el (olijf)olie
– 250 ml kippenbouillon
– 150 g tuttifrutti