Vegetarische enchilada’s met een licht pittige Latijnse tomatensaus, gevuld met zwarte bonen, mais, paprika en tomaat.
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snipper de halve ui heel fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokken. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken. Verwarm de wraps kort in de magnetron, zodat ze zacht genoeg zijn om te rollen.
2. Verhit 1 el olijfolie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui. Voeg het blikje tomatenblokjes, 1 el World Spice Blend – Chimichurri en naar smaak Zeezout toe. Laat de tomatensaus op laag vuur circa 5 minuten sudderen.
3. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een pan. Voeg de blokjes tomaat, blokjes paprika, mais en 1 el World Spice Blend – Chimichurri toe. Bak circa 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen toe en wok voor een halve minuut mee.
4. Vul de tortilla’s met het bonenmengsel, rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Giet de tomatensaus over de gevulde tortilla’s en beleg met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal voor circa 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Meng ondertussen de crème fraîche met het sap van de limoen en voeg eventueel Zwarte peper en/of Zeezout toe. Snijd de avocado’s in plakjes en de bosui in fijne dunne ringen. Garneer hiermee de enchilada’s en serveer direct.
Voor de wraps:
– 8 tortilla wraps
– 2 grote tomaten
– 1 gele paprika
– 2 avocado’s
– 1 bosui
– 1 limoen
– 1 blik zwarte bonen à 200 g
– 1 blik mais à 300 g
– 100 g geraspte kaas
– 125 g crème fraîche
– 1 el World Spice Blend – Chimichurri
– 2 el olijfolie
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
Voor de tomatensaus:
– 1 blikje tomatenblokjes à 400 g
– ½ ui
– 1 el World Spice Blend – Chimichurri
– 1 el olijfolie
– Zeezout, naar smaak
– Ovenschotel