Hasselback van zoete aardappel

Een kleurrijke hasselback van zoete aardappel met rozemarijn, zeezout en Parmezaanse kaas

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappels.

2. Snijd de zoete aardappels tot circa 2/3 van de bodem van de zoete aardappel in met een scherp mes en maak plakjes van circa 2 mm dik. Haal de plakjes voorzichtig een beetje uit elkaar, maar zorg dat de zoete aardappel heel blijft.

3. Leg de zoete aardappels in een ruime ovenschaal. Bestrooi met de olijfolie en de Rozemarijn. Voeg naar smaak Zwarte Peper en Zeezout toe. Gaar de zoete aardappels voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatietip:
Serveer de zoete aardappelen met een lekkere yoghurtdip voor een frisse garnering. Garneer de zoete aardappelen eventueel nog met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

– 2 oranje zoete aardappels
– 2 paarse zoete aardappels
– 1 el Rozemarijn
– 4 el olijfolie
Zwarte Peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Een ruime ovenschaal