Ronde Valentijnskoekjes met jamhartje in het midden

Duik snel de keuken in om jouw geliefde te verrassen! Dat doe je natuurlijk met deze Valentijnskoekjes met een hartje van jam. Super lekker en leuk om te maken. De koekjes zijn ook eenvoudig te maken met een ander vormpje. Met dit recept maak je zo'n 15-17 koekjes.

  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • Oventijd: 10 minuten
  • Aantal Personen: 8 Personen
  • Categorieën: Bakken

Bereidingswijze

  1. Meng het bloem met het amandelmeel, de lichtbruine basterdsuiker, Kaneel (gemalen)Gember (gemalen), zout en bakpoeder in een kom en zet apart.
  2. Klop de boter en de poedersuiker met een mixer op lage snelheid tot ze zijn gemengd. Zet de mixer op een hogere snelheid en klop tot je een romig mengsel hebt. Dit duurt ongeveer een minuut. Meng vervolgens de eieren, vanille en amandelextract erdoor.
  3. Voeg langzaam het bloemmengsel toe aan de romige massa tot een stevig deeg. Vorm een bal van het deeg en maak hier een platte schijf van. Wikkel de schijf in vershoudfolie en leg dit ongeveer 2 uur in de koeling om op te laten stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  5. Bestrooi het aanrecht oppervlak met bloem, snijd de deegschijf door midden en rol elk deel uit tot een dunne schijf van circa 1/2 cm dik.
  6. Steek zo veel mogelijk rondjes uit beide deegschijven. Je kunt er circa 30 uitsteken. Zorg ervoor dat je een even aantal rondjes hebt. Bij de helft van de rondjes steek je een hartje uit het midden. Je hebt dus straks de ene helft (bijvoorbeeld 15 koekjes) met een hartje eruit gestoken en de andere helft (ook 15 koekjes) zonder hartje.
  7. Leg alle uitgestoken koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat met ongeveer 2 cm tussenruimte.
  8. Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar, of tot de randjes bruin beginnen te kleuren. Geef ze eventueel nog 1 of 2 minuten extra.
  9. Laat de koekjes volledig afkoelen.
  10. Besmeer de koekjes zonder hartje met aardbeienjam. Bestrooi de koekjes met hartje met poedersuiker en druk de twee op elkaar.
  11. Bewaar de Valentijnskoekjes in een luchtdichte trommel.

Ingrediënten

– 300 g bloem
– ½ tl Kaneel (gemalen)
– ½ tl Gember (gemalen)
– ½ tl zout
– ½ tl bakpoeder
– 80 g amandelmeel
– 40 g lichtbruine basterdsuiker
– 200 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 80 g poedersuiker, en extra voor garnering
– 1 groot ei
– 1 tl vanille extract
– ¼ tl amandelextract
– aardbeienjam (ongeveer 1 tl per koekje)

Benodigdheden

-Mixer
-Vershoudfolie
-Ronde uitsteker
-Hartjes uitsteker
-Bakpapier
-Bakplaat