Verstegen ook dit jaar partner van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel

De week van 4 tot en met 10 maart staat in het teken van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Ook dit jaar is Verstegen weer partner. Samen gaan we op weg naar een duurzame toekomst, waarin we een positieve impact maken op dier, mens en milieu. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel besparen we op zuivel, vlees en broeikasgassen. 

Waarom meedoen?

Vaker een dag geen vlees, vis en zuivel eten is voor ons een kleine moeite, maar heeft grote positieve impact op dier, mens en milieu. Wat statistieken op een rij: wist je dat je door het niet eten en drinken van zuivel tijdens deze week wel 2,4 kilo zuivel bespaart per persoon? En dat wanneer je één week geen vlees en zuivel eet, je 14,6 kg aan CO2-equivalenten, ofwel broeikasgassen, bespaart? Deze uitstoot had anders vooral plaatsgevonden door de productie van veevoer en door de (melk)veehouderij zelf. 14,6 kg CO2-equivalenten staat gelijk aan zo’n 76 kilometer rijden met een gemiddelde auto⁠. En, wist je dat de gemiddelde volwassen Nederlander 108 gram vlees per dag eet? Dit bestaat uit zo’n 29 gram rood vlees. Door het niet eten van vlees wordt er per persoon tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel 756 gram dierenvlees bespaard.

Verstegen en de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel

Verstegen is al jaren partner van dit initiatief. We willen de beste smaken hand in hand laten gaan met een positieve impact op de wereld. Als familiebedrijf geloven we dat we samen het verschil kunnen maken voor de volgende generaties. Dat we kunnen ondernemen met aandacht en liefde voor de aarde, de mensen en de natuur. We laten je graag zien dat vegetarische of veganistische gerechten kunnen óók heerlijk kunnen zijn en bieden dan ook volop inspiratie met lekkere vega recepten en smaakvolle kruiden en specerijen.

Over de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel

Stichting Nationale Week Zonder Vlees is een Nederlandse stichting, opgericht door Isabel Boerdam. De stichting heeft als doel om, samen met een collectief van bedrijven in de voedingsindustrie, een wezenlijke bijdrage te leveren aan de uitdagende klimaatdoelstellingen.

Lees meer