Aardappeltwisters

Aardappeltwisters! Een creatieve manier om aardappels feestelijk te serveren! Je kan dit recept in principe met iedere soort aardappel maken en het is eenvoudig te bereiden. Een heerlijk bijgerecht die op smaak wordt gemaakt met een lekkere spice blend. Ook een leuk recept voor kinderen!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek een satéprikker door de lengte van de aardappel. Snijd met een scherp mes schuin in de aardappel terwijl je de aardappel ronddraait zodat er een spiraal ontstaat. Zorg ervoor dat je met het mes constant de satéprikker blijft aanraken.

2. Trek de aardappel voorzichtig uit elkaar over de satéprikker tot een spiraal. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de Mix voor Patat & Frites en besmeer de aardappels goed in met een kwast. Zorg dat ook alle delen aan de binnenkant van de aardappel bedekt zijn met olie.

3. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de aardappeltwisters 40 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer warm.

Variatietip:
Serveer met een saus van 100 g crème fraîche en 2 tl Mix voor Patat & Frites.

Ingrediënten

– 4 roseval aardappels
– 4 vastkokende aardappels
– 8 el olijfolie
– 4 el Mix voor Patat & Frites

Benodigdheden

– 8 satéprikkers groot
– Kwast