Typische Hollandse kost in een nieuw jasje. De knapperige andijvie en de plakjes chorizo voegen niet alleen verschillende smaken, maar ook verschillende texturen aan het gerecht. Dit zorgt voor een aangename afwisseling in elke hap.
1. Snijd de chorizo in dunne plakken. Rasp de helft van de manchego op een grove rasp en snijd de andere helft in dunne repen.
2. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm, spoel af onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af.
3. Stamp de aardappelen, andijvie en geraspte manchego met de pureestamper tot een grove puree. Roer de Mix voor Stamppot – Andijvie en zongedroogde tomaten met 2 el olie van de gedroogde tomaten door de stamppot.
4. Verwarm ondertussen een pan en bak de chorizo in 9 minuten krokant.
5. Verdeel de Spaanse andijviestamppot over de borden en schep de chorizo over de stamppot. Verdeel als laatste de gesneden manchego over de stamppot en serveer.
Variatietip:
Voor de vegetarische variant van dit gerecht wordt de chorizo vervangen door vegetarische chorizo.
– 225 g chorizo
– 145 g manchego
– 800 g kruimige aardappelen
– 400 g andijvie gesneden
– 1 zakje Mix voor Stamppot – Andijvie
– 120 g zongedroogde tomaten
– Pureestamper