Geniet van de echte lekkere gehaktbal volgens slagersrecept. Heerlijk bij een traditionele andijviestamppot. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
1. Schil en halveer de aardappelen. Breng ze in ruim kokend water aan de kook en kook in 20 minuten gaar.
2. Kneed het gehakt, de Mix voor Gehakt – Slagersrecept en het ei. Verdeel dit in 4 gelijke delen en draai er gehaktballen van.
3. Zet een braadpan op het vuur, voeg 25 g roomboter toe en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg eventueel aan het eind naar smaak extra water toe voor de jus.
4. Giet ondertussen de aardappelen af. Voeg 50 g roomboter en de melk toe en stamp tot een gladde puree. Voeg de andijvie in delen toe aan de puree en meng dit er doorheen.
5. Serveer de slagers gehaktballen bij deze lekkere andijviestamppot en maak het gerecht eventueel af met de jus.
Variatietip:
Serveer de slagers gehaktbal ook eens bij knapperig gebakken aardappelen en verse seizoensgroenten.
– 500 g rundergehakt
– 1,2 kg aardappelen
– 800 g gesneden andijvie
– 150 ml melk
– 1 ei
– 75 g roomboter
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept