Appel-kaneel oliebollen

Appel-kaneel oliebollen. Maak nu zelf je oliebollenbeslag. Schep mooie bollen in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Om het af te maken maal je er verse kaneel uit de molen overheen.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 10 minuten staan.

2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.

3. Meng in een grote kom bloem, basterdsuiker, Kaneel en een snufje Zeezout. Klop langzaam de melk met gist erdoor tot een beslag zonder klontjes. Voeg het ei toe en meng als laatst de appel blokjes door het mengsel.

4. Dek de kom af en laat op een warme plek 1 uur rijzen, tot het beslag in volume is verdubbeld.

5. Verhit een pan met olie of de friteuse op 180 °C. Schep met 2 lepels of een ijsschep mooie bollen beslag direct in de hete olie, het is handig om de lepel even in de olie te dippen voor je gaat scheppen, dan glijdt het beslag er makkelijk af.

6. Bak de oliebollen ongeveer 5 minuten, draai ze halverwege om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met wat poedersuiker.

Ingrediënten

– 500 g bloem
– 500 ml melk, lauwwarm
– 7 g gedroogde gist
– 1 ei
– 2 el lichtbruine basterdsuiker
– 3 tl Kaneel
– 2 appels
– Snufje Zeezout
– zonnebloemolie (om in te frituren)

Benodigdheden

– Friteuse of zonnebloemolie om in te frituren