Aubergine dip met Turks brood (baba ganoush)

Deze aubergine dip, ook wel bekend als baba ganoush, is een heerlijke dip om Turks brood in te dippen. Lekker voor bij de borrel of een feestje. Dit recept is voor zo'n 8 personen.

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 8 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruiselings in tot de schil met een klein mesje. Vet de bakplaat in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de aubergine met de platte kant op de bakplaat. Leg de ongepelde knoflookteen bij de aubergines. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Pel de knoflook.
  3. Meng de het vruchtvlees van de aubergine met 1 el olijfolie, knoflook, tahini en de World Spice Blend – Likama Hloa in de keukenmachine tot een egale pasta.
  4. Serveer de aubergine dip, ook wel bekend als baba ganoush, in een schaaltje. Garneer naar smaak met olijfolie, Paprikapoeder en grof gehakte verse koriander of peterselie. Serveer met Turks brood.

Ingrediënten

– 3 aubergines
– 2 tl tahin sesampasta
– 1 teen knoflook, ongepeld
– 1 tl World Spice Blend – Likama Hloa
– ½ bosje verse koriander of peterselie
– 4 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak
Paprikapoeder, naar smaak
– Turks brood, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Keukenmachine