Een stoofpotje zit altijd vol heerlijke smaken en is niet zo moeilijk te bereiden als je zou denken. In dit stoofpotje heeft aubergine de hoofdrol. Verder aangevuld met nog meer lekkere groenten en afgemaakt met pistachenoten, feta en koriander.
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Pel en snipper de knoflook en de ui. Snijd de aubergines in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en bestrooi met het Zeezout. Laat 10 minuten liggen en dep daarna droog. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
3. Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur goudbruin in 5 minuten. Verwijder uit de pan. Verhit de resterende olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui glazig. Voeg de World Spice Blend – Za’atar en gesneden paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de rode wijnazijn toe en bak 5 minuten mee. Voeg de gebakken aubergine toe en stoof nog 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
4. Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven. Snijd de citroen doormidden.
5. Verdeel de auberginestoof over de borden. Maak af met de koriander, pistachenoten en verkruimel de feta over het gerecht. Serveer de stoof met naanbrood en citroen.
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– 2 aubergines
– 1 tl Zeezout
– 1 rode paprika
– 2 el olijfolie
– 4 tl World Spice Blend – Za’atar
– 800 g tomatenblokjes
– 2 el rode wijnazijn
– 4 naanbroden
– 1 citroen
– 5 g verse koriander
– 20 g pistachenoten, ongezouten
– 100 g feta