Een heerlijke maaltijd met verse groente, kipsaté én zelfgemaakte satésaus. De saté wordt gemaakt van kipdijenfilet waardoor het vlees heel mals blijft. Binnen 30 minuten kun je aanschuiven!
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokken. Snijd de rode peper en bosui in ringen en de koriander grof.
2. Snijd de kipdijfilet in stukken van 3 bij 3 cm en rijg aan de spiesen. Smeer in met de ketjap manis. Verhit 1 el olie in een pan en bak de spiesen in 10 minuten rondom bruin.
3. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4. Verhit de resterende olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg 1 tl sambal en de World Spice Meal – Nasi & Bami toe. Voeg de rode peper, paprika, kool en de taugé toe en roerbak 3 minuten. Voeg de mie toe en verwarm mee voor 5 minuten.
5. Voeg ondertussen de pindakaas, kokosmelk, sojasaus en resterende sambal toe aan een pan en verhit 5 minuten op laag vuur.
6. Serveer de bami met de kip spiesen, satésaus, pinda’s en de koriander.
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 gele paprika
– 1 rode peper
– 2 stengels bosui
– 5 g verse koriander
– 400 g kipdijfilet
– 1 el ketjap manis
– 2 el zonnebloemolie
– 400 g mienestjes
– 2 tl sambal oelek
– 2 el World Spice Meal – Nasi & Bami
– 200 g gesneden spitskool
– 100 g taugé
– 4 el 100% pindakaas
– 300 ml kokosmelk
– 2 el sojasaus
– 100 g ongezouten pinda’s
– 4 spiesen