Bao buns met pulled chicken en smokey BBQ saus

Zachte bao buns gevuld met sappige pulled chicken, gemarineerd in een smaakvolle smokey BBQ saus. Voeg daar frisse komkommer en knapperige winterpeen aan toe en je broodje is compleet. Een streetfood klassieker om je vingers bij af te likken!

  • Bereidingstijd: 25
  • Oventijd: 20
  • Aantal Personen: 2 personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de winterpeen en snijd met de komkommer over de lengte in dunne repen van 8 cm lang. Marineer de komkommer met de sushiazijn en de helft van de  Sesamzaad.
    2. Verdeel de olijfolie over de kipfilet en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat 20 minuten in de oven.
    3. Bereid ondertussen de bao buns volgens de beschrijving op de verpakking in het stoommandje.
    4. Laat de kipfilet 10 minuten afkoelen wanneer deze uit de oven komt en “pull” de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Marineer de pulled chicken met de tomato frito en de helft van de Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.
    5. Verdeel de veldsla, pulled chicken, komkommer en winterpeen over de bao buns. Garneer de bao buns met de resterende  Sesamzaad en serveer met de resterende Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.

     

    Variatietip
    Vervang de kipfilet door tempeh wanneer het gerecht vegetarisch moet zijn. Bak deze direct met de tomato frito en Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.

Ingrediënten

– 1 winterpeen
– ½ komkommer
– 2 el sushiazijn
– 10 gr Verstegen Sesamzaad
– 2 el olijfolie
– 300 g kipfilet
– 4 bao buns
– 350 g tomato frito
– 4 el Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus
– 50 g veldsla

Benodigdheden

– Stoommandje