Bao buns, ook wel bekend als gua bao of Chinese lotusbladbroodjes
  • Space
Space

Bao buns met spicy kip

Bao buns, ook wel bekend als gua bao of Chinese lotusbladbroodjes, zijn gestoomde broodjes die traditioneel worden gevuld met buikspek. Wij geven er een eigen twist aan door ze te vullen met heerlijk gemarineerde spicy kip. Deze broodjes zorgen echt voor een smaakexplosie!

  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snijd de knoflook en gember zeer fijn. Meng dit samen met de Original Spice Blend - Traditional Blend voor Kip, ketjap en vissaus. Snijd de kip in blokjes en voeg toe aan de marinade. Zet apart.

2. Snijd de komkommer in plakjes en de rode peper in ringen. Snijd de wortel in kleine stukken. Meng de appelzijn, gembersiroop en sesamolie en voeg de wortelen toe aan het zuur. Zet ook dit apart.

3. Meng het bakmeel, zout, bakpoeder en melk in een kom tot een geheel. Kneed voor 5 minuten op een met bloem bestoven aanrecht. Verdeel het deeg in 2 gelijke ballen. Rol daarna uit tot een ovaal van 2x de lengte en 1x de breedte. Bestrijk de boa buns rondom met de sesamolie en vouw dubbel (niet aandrukken).

4. Breng een laag water aan de kook in een grote pan en plaats een stoommand op de pan. Leg de helft van de boa buns in de stoommand en stoom voor 15 minuten. Zorg dat de boa buns genoeg ruimte hebben om uit te zetten. Herhaal na 15 minuten met de andere boa buns.

5. Ga ondertussen verder met de kip. Verhit de olie in een pan en bak de kip bruin op middelhoog vuur. Verlaag het vuur, voeg het sesamzaad toe en laat de kip verder garen en de marinade wat verdampen.

6. Maak boa buns op met de kip, zoetzure wortelen, komkommer en waterkers. Garneer met de koriander, rode peper en extra Original Spice Blend - Traditional Blend voor Kip naar

Tip: kant-en-klare boa buns zijn verkrijgbaar bij de groothandel of toko.

Ingrediënten

- 2 tenen knoflook
- 4 cm gember
- 2 el Original Spice Blend - Traditional Blend voor Kip
- 2 el ketjap
- 2 el vissaus
- 395 g kipdijfilet
- 200 g kleine komkommers
- 1 rode peper
- 150 g wortel
- 100 ml appelzijn
- 1 el gembersiroop
- 1 tl sesamolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el sesamolie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el sesamzaad
- 57 g waterkers
- 10 g koriander

Benodigdheden

- Stoommand