Bavette is zo’n stukje vlees wat je op veel verschillende manieren kan bereiden. Deze keer gaan we voor een heerlijk gevulde bavette rollade met een Italiaanse twist. Lekker krokant vanbuiten, sappig en hartig vanbinnen. Een echte blikvanger op de feesttafel!
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig.
2. Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaten, groene olijven, olijfolie en Italiaanse Kruiden tot een tapenade in de keukenmachine.
3. Snijd de bavette in aan de zijkant, zodat je het bovenste stuk kunt openklappen en een groot plat stuk hebt. Snijd niet helemaal door. Verdeel de tapenade over het vlees, vouw het opengesneden stuk vlees weer terug en rol de bavette op tot een strakke rol. Bind vast met keukentouw. Breng op smaak met Zwarte Peper en Zeezout.
4. Verhit een koekenpan met de plantaardige olie. Zorg ervoor dat de pan en de olie goed heet zijn. Schroei de buitenkant van de rollade dicht, zodat het een mooie kleur en een lichte korst krijgt.
5. Leg de rollade in een ovenschaal. Steek eventueel in het midden van de rollade een vleesthermometer en plaats in de oven. Draai de temperatuur van de oven terug naar 150°C. Haal het vlees uit de oven wanneer de thermometer 50°C aangeeft. Maak je geen gebruik van een vleesthermometer? Haal het vlees na 8 minuten uit de oven.
6. Leg de rollade op een snijplank. Dek losjes toe met aluminiumfolie en laat tien minuten rusten voor je de rollade aansnijdt.
Variatietip:
Maak de rollade compleet met wat gebakken spruitjes met pecannoten, gedroogde cranberries en tijm. Serveer eventueel met romige aardappelpuree en jus.
– 30 gr pijnboompitten
– 50 gr zongedroogde tomaten
– 100 gr groene olijven zonder pit
– 3 el olijfolie
– 2 el Italiaanse Kruiden
– 700 gr bavette aan een stuk
– Zwarte Peper
– Zeezout
– 2 el plantaardige olie
– Keukenmachine
– Keukentouw
– Ovenschaal
– Vleesthermometer