Beef stroganoff

Een heerlijke beef stroganoff met een beetje pit. Lekker voor een uitgebreide maaltijd!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes,. Snijd de uien in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Snipper de knoflook fijn en hak de peterselie grof.
  2. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de aardappel krieltjes in ongeveer 10 à 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen 25 g boter in een braadpan. Voeg de runderreepjes toe, bestrooi met peper en bak de reepjes kort op hoog vuur bruin. Schep het vlees uit de pan in een kom.
  4. Fruit in dezelfde pan de ui ringen en knoflook in de olijfolie. Voeg de paprika en champignons toe en bak op middelhoog vuur voor 4 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree en bloem toe aan het paprika-ui mengsel, roer goed door en laat dit 1 minuut meebakken. Voeg vervolgens voorzichtig 350 ml water en het runderbouillon-blokje toe. Roer door en breng op smaak met de Paprikapoeder pikant. Voeg de crème fraîche als laatste toe. Laat op laag vuur voor 8 à 10 minuten sudderen.
  6. Voeg na het sudderen de runderreepjes toe aan de stroganoff saus. Warm voor 2 minuten mee. Serveer de beef stroganoff met de gehakte verse peterselie en de goudgebakken aardappel krieltjes.

Variatietip
Kruid de aardappelblokjes ook eens met de  Mix voor Aardappel.

Ingrediënten

– 600 g voorgekookte krieltjes
– 400 g runderreepjes
– 250 g kastanje champignons
– 1 rode paprika
– 125 g crème fraîche
– 1 blikje tomaten puree à 80 g
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 2 tl Paprikapoeder pikant
– 3 g verse peterselie
– peper, naar smaak
– 2 el bloem
– 1 blokje runderbouillon
– 350 ml water
– 50 g boter
– 2 el olijfolie