Bieten terrine met geitenkaas

Dit kleurrijke gerecht mag niet ontbreken op de Kersttafel: een bieten terrine met geitenkaas. Deze vegetarische terrine ziet er kleurrijk uit door de bieten in combinatie met de wortelen en geitenkaas, wat zorgt voor een feestje op tafel. Meer zin in vis dan vegetarisch? Geen probleem, vervang de bospeen door gerookte zalm en je hebt een heerlijk visgerecht!

  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorie├źn: Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de rode biet in plakken van 5 mm dik. Schaaf de bospeen met een schaaf in lange plakken.

2. Roer de geitenkaas los met een spatel en voeg hier de Oregano aan toe.

3. Bekleed een bakblik met plasticfolie en verdeel de bieten over de bodem van het bakblik. Verdeel hier vervolgens een laag met geitenkaas overheen van ongeveer 0,5 cm dik, leg hier de weer een laag met bieten bovenop en druk dit voorzichtig aan. Herhaal dit totdat de bieten op zijn.

4. Verdeel vervolgens de bospeen over de geitenkaas en druk dit voorzichtig aan. Verdeel hier een laag geitenkaas overheen. Verdeel hier weer een laag met bospeen overheen en herhaal dit tot dat de vorm vol is of de bospeen op is. Zet de terrine in de koelkast voor 45 minuten.

5. Hak ondertussen de walnoten grof en pluk de dille.

6. Stort de terrine voorzichtig door het plastic uit de vorm te trekken. Garneer de terrine met de gehakte walnoten, dille, kapperappeltjes en pompoenpitten.

7. Snijd plakken van 2 cm dik van de terrine en serveer deze.

Variatietip
Vervang de bospeen door gerookte zalm als een visvariant op dit gerecht en verwerk dit op de zelfde manier al de bospeen. Lekker met wat stokbrood.

Ingredi├źnten

– 500 g voorgekookte rode bieten
– 250 g bospeen
– 200 g zachte geitenkaas
– 1 el Oregano
– 20 g walnoten
– 2 takken dille
– 20 g kapperappeltjes
– 10 g pompoenpitten

Benodigdheden

– Bakblik 25 cm
– Plasticfolie