Bladerdeeghapje met gehakt en mais

Een lekker bladerdeeghapje met gehakt, kidneybonen, mais en tomaat. Zeer geschikt als hapje of als lunch.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rode kidneybonen en mais uitlekken. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn.
  2. Verhit de (olijf)olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  3. Voeg de Original Spice Blend – Mexican Blend voor Gehakt, tomaat, kidneybonen, mais en rode ui toe en bak voor circa 2 à 3 minuten rondom.
  4. Verdeel 4 plakjes bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het mengsel over de plakjes en leg de overige 4 plakjes op het mengsel. Snijd de hoekjes af, tot een rond plakje en druk de randen met een vork dicht.
  5. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het ei. Bak dit in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

– 8 plakjes bladerdeeg, diepvries
– 300 g half-om-half gehakt
– 1 blik rode kidneybonen à 400 gram
– 140 g mais, uitgelekt gewicht
– 1 grote tomaat
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper
– 1 ei
– 2 el Original Spice Blend – Mexican Blend voor Gehakt
– 3 el (olijf)olie

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat