Bloemkool tabouleh met couscous

Een heerlijke vegetarische bloemkool tabouleh met couscous, bosui en granaatappelpitjes.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade

Bereidingswijze

1. Meng de couscous met 200 ml heet water en World Spice Meal – Couscous. Dek af met aluminiumfolie en laat voor circa 5 á 8 minuten wellen.

2. Snipper ondertussen de knoflook heel fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bosui in ringen en de cherrytomaten in vieren.

3. Maal in het keukenapparaat op de ‘pulse stand’ de bloemkoolroosjes tot een grove kruimel.

4. Meng de couscous met de knoflook en bloemkoolkruimel. Voeg de komkommer, bosui, cherrytomaten, granaatappelpitjes, het sap van de citroen en de olijfolie toe aan de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng alles door elkaar.

5. Hak de verse peterselie fijn en garneer over de bloemkool tabouleh salade. Serveer met Turks brood.

Ingrediënten

– 350 g voorgesneden bloemkoolroosjes
– 250 g cherrytomaten
– ½ komkommer
– 2 bosui
– 100 g granaatappelpitjes
– 1 citroen
– 200 g couscous
– 1 teen knoflook
– 1 el World Spice Meal – Couscous
– ½ bosje verse peterselie
– 200 ml heet water
– 2 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak
– Turks brood, naar voorkeur

Benodigdheden

– Keukenmachine