Verwarm de oven voor op 225 graden en verwarm de bloemkoolrijst in de magnetron voor 5 min.
Meng in een kom de verwarmde bloemkoolrijst met de geraspte mozzarella en eieren. Kneed dit, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk deze plat tot een ronde vorm van circa 2 cm dik.
Bak het deeg in de voorverwarmde oven voor 10 min voor.
Voor de vulling:
Snijd ondertussen de oranje paprika in dunne reepjes en de ui in dunne ringen.
Verwarm een pan met de (olijf)olie. Voeg de varkensreepjes naturel en Original Spice Blends – Middle East Blend voor Shawarma toe en bak het vlees rondom aan.
Voor de pizza:
Haal de pizzabodem uit de oven, zet de temperatuur op 175 graden en bestrijk de pizza met de pizzasaus of gezeefde tomaten. Verdeel het aangebakken vlees, de paprika en de rode ui. Garneer met de geraspte koemelk mozzarella. Bak de bloemkoolpizza met shoarma voor circa 8 à 10 minuten.
Haal de bloemkoolpizza met shoarma uit de oven en garneer met de ijsbergsla. Serveer direct.
Variatietip
Vervang de varkensreepjes ook een voor kip(dij)filetreepjes. Vervang de bodem ook eens voor een kant-en-klare groente pizzabodem of een rol vers pizzadeeg.
Ingrediënten
Voor de pizzabodem:
- 400 g bloemkoolrijst
- 300 g geraspte koemelk mozzarella
- 2 eieren
Voor de topping:
- 400 g varkensreepjes naturel
- 1 oranje paprika
- 1 rode ui
- 25 g ijsbergsla
- 75 g geraspte koemelk mozzarella
- 4 el pizzasaus of gezeefde tomaten
- 2 el Original Spice Blends – Middle East Blend voor Shawarma - 2 el (olijf)olie