Bloemkoolsteak met kruidige parelcouscous. Een voedzame maaltijdsalade met een verrassende smaakcombinatie! Zo gebruiken we sinaasappel en munt in de salade en bestrijken we de bloemkool met een lekkere kruidenmix. Doordat de bloemkool bestreken wordt met olijfolie en de kruidenmix, trekken de smaken tijdens de bereiding in de oven heerlijk in de bloemkool.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de bladeren van de bloemkool, gooi de buitenste bladen weg en houd de rest apart. Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 0,5 cm.
2. Meng de Paprikapoeder mild, Uienpoeder, Chilivlokken, Zeezout en Zwarte Peper samen met de olijfolie.
3. Verdeel de plakken bloemkool samen met de bladeren over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bloemkool plakken met de helft van het kruidenmengsel. Rooster in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin. Keer de plakken halverwege om, de bladeren zijn vaak eerder klaar en knapperig, verwijder deze dan uit de oven.
4. Bereid de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking en laat iets afkoelen.
5. Schil ondertussen de sinaasappel en snijd in partjes. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Haal de blaadjes van de munt en hak de pinda’s grof.
6. Meng de parelcouscous met de rode ui, sinaasappel, munt, baby spinazie en het resterende kruidenmengsel tot een kruidige salade.
7. Leg de geroosterde bloemkool op de borden en verdeel de salade over het geheel. Garneer met de pinda’s en de knapperige bloemkoolbladeren.
Variatietip:
Liever vlees bij het gerecht? Voeg dan stukjes gerookte kip toe.
Ook lekker met verkruimelde feta erover als het niet vegan hoeft te zijn.
– 1 grote bloemkool
– 3 tl Paprikapoeder mild
– 2 tl Uienpoeder
– 2 tl Chilivlokken
– 1 tl Zeezout
– 1 tl Zwarte Peper
– 6 el olijfolie
– 300 g parelcouscous
– 2 sinaasappels
– 1 rode ui
– 3 takjes munt
– 50 g ongezouten pinda’s
– 100 g baby spinazie
– Bakplaat
– Bakpapier