Dit weekend uitpakken met een overheerlijk ontbijtrecept? Ga dan voor de breakfast croissant! De combinatie van avocado, ei en gerookte zalm heeft zich al vaker bewezen en is altijd lekker. Binnen 20 minuten geniet je al van een heerlijk brunchgerecht. Liever vegetarisch? Vervang de gerookte zalm dan voor cherrytomaten!
1. Hak de dille grof. Meng de dille, eieren, World Spice Meal – Omelet en de crème fraîche met een garde tot een geheel.
2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado in plakken.
3. Verwijder de huid van de warm gerookte zalm en snijd in grove stukken.
4. Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe. Roer het eimengsel wanneer deze begint te stollen.
5. Snijd ondertussen de croissants doormidden. Verdeel de veldsla, het roerei, de warm gerookte zalm en de avocado over de croissants. Garneer met de rest van de dille en serveer.
Variatietip:
Wanneer je de croissant vegetarisch wilt maken, kan je de warm gerookte zalm vervangen door cherrytomaten.
– 3 takken dille
– 6 eieren
– 1 el World Spice Meal – Omelet
– 70 g crème fraîche
– 2 avocado’s
– 250 g warm gerookte zalm
– 1 el olijfolie
– 4 verse roomboter croissants
– 40 gr veldsla
– Garde