Buddha bowl met avocado en broccoli

Verwen jezelf met een kleurrijke buddha bowl boordevol groenten. De couscous kruiden zorgen voor een perfecte harmonie met de knapperige geroosterde groenten. Kies voor groenten als rode kool, broccoli en kikkererwten en top de buddha bowl af met romige avocado en verbrokkelde feta. Als dat niet genieten wordt!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in plakken.
2. Snijd de rode kool in repen van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
3. Verdeel de broccoliroosjes, rode kool en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olijfolie, Zwarte peper en Zeezout eroverheen en plaats 15 minuten in de oven.
4. Breng een pan met water aan de kook en kook de couscous volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de couscous af en meng met de World Spice Meal – Couscous.
5. Snijd de feta in blokken van 2 cm en hak de peterselie grof.
6. Verdeel de couscous over de borden en leg hier de geroosterde broccoli, rode kool en kikkererwten op. Verdeel de feta en avocado over de borden en garneer met de peterselie.

Variatietip
Voeg wanneer de buddha bowl niet vegetarisch hoeft te zijn krokant gebakken kipschnitzel toe.

 

Ingrediënten

– 2 avocado’s
– ½ rode kool
– 250 g kikkererwten
– 400 g boccoliroosjes
– 1 el olijfolie
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl Zeezout
– 2 el World Spice Meal – Cousous
– 300 g couscous
– 100 g feta
– 3 takken platte peterselie