Burrito bowl met Tex-Mex salsa

Geniet van de kleurrijke smaken van deze burrito bowl boordevol verse ingrediënten en een heerlijke Tex-Mex salsa. Een perfecte mix van basmati rijst, sappige tomaten, crispy maïs en smaakvolle kidneybonen, afgetopt met de pittige en frisse twist van de salsa. Een echte smaakexplosie met elke hap!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de trostomaten in blokjes van 2 cm en laat de maïs en kidneybonen uitlekken op een zeef. Snijd de kipfilet in repen.
  2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit een pan met de olijfolie en bak de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg na 5 minuten de helft van de Verstegen Guilt Free – Chunky Tex-Mex Salsasaus en maïs
  4. Verdeel de rijst, tomaten, ijsbergsla, kidneybonen en kipreepjes over de borden en garneer met de guacamole. Verdeel de resterende Verstegen Guilt Free – Chunky Tex-Mex Salsasaus over de burrito bowl en serveer.

 

Variatietip
Vervang de kipfilet door vegetarische kipstuckjes wanneer het gerecht vegetarisch moet zijn.

Ingrediënten

Ingrediënten    

– 4 trostomaten
– 150 g maïs
– 200 g kidneybonen
– 400 g kipfilet
– 300 g basmati rijst
– 2 el olijfolie
– 4 el Verstegen Guilt Free – Chunky Tex-Mex Salsasaus
– 100 g gesneden ijsbergsla
– 175 g guacamole

Benodigdheden

– n.v.t.