Burrito met kip

Burrito met kip! Een rijk gevulde burrito met licht gemarineerde kippendijen en een heerlijk frisse Mexicaans getinte salade.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de tenen knoflook fijn. Meng in een kom de kippendijen met de knoflook, Dragon en olijfolie. Voeg naar smaak Zwarte peper en/of World Spice Meal – Burrito toe. Laat even staan.

2. Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes van 1 cm, de cherrytomaten in vieren en hak de verse koriander fijn. Laat de mais uitlekken. Meng in een kom de veldsla met de rode paprika, cherrytomaten, peen julienne, mais en koriander. Voeg de yoghurt en naar smaak Zwarte peper toe. Hussel de salade door.

3. Verhit een pan en braad de kippendijen in de marinade gaar en bruin.

4. Verwarm ondertussen de tortilla wraps volgens de aanwijzing op de verpakking. Pak een tortilla en leg 1/8 van de salade in het midden van de tortilla. Leg hierop een gebraden kippendij en vouw de tortilla als een envelop dicht. Herhaal voor alle tortilla’s.

Ingrediënten

– 8 tortilla wraps
– 8 kippendijen
– 1 rode paprika
– 75 g peen julienne
– 125 g cherrytomaten
– 50 g sla naar keuze, bijv. eikenbladsla melange
– 150 g mais (blik)
– 3 el yoghurt
– 2 tenen knoflook
– 2 el Dragon
– 5 g verse koriander
– 4 el olijfolie
Zwarte peper, naar smaak
World Spice Meal – Burrito