Burrito sushirol met gemarineerde zalm

Een leuke variant op de standaard sushirol: een burrito sushirol! Dit gerecht is een aanrader voor iedere liefhebber van sushi. De combinatie van furikake kruiden met sriracha mayonaise zorgen voor een extra smaak beleving. Geen fan van vis? Vervang de zalm dan door biefstukpuntjes en bak het kort met de sojasaus en furikake.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de komkommer in repen van 4 cm. Maak de avocado’s schoon en snijd deze in plakken van 0,5 cm.
2. Snijd de zalmfilet over de lengte in plakken. Meng de sojasaus en de helft van de World Spice Blend – Furikake met de zalm en marineer 10 minuten in de koelkast.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sushirijst volgens de beschrijving op de verpakking. Meng de rijst met de sushi azijn. Verdeel over een grote bak of met bakpapier beklede bakplaat, zodat er een laag sushirijst van 1 cm dik ontstaat. Laat afkoelen.
4. Snijd de sushirijst in 8 vierkanten. Leg één vierkant in het midden van een nori vel. Leg hier ¼ van de wortel julienne, ¼ van de avocado, ¼ van de komkommer en ¼ van de gemarineerde zalm op. Leg hier nog een plak sushirijst op en vouw de punten van het nori vel naar elkaar toe, zodat er een pakket ontstaat. Herhaal dit tot alle nori vellen op zijn. Snijd de burrito sushirol doormidden.
5. Garneer de sushirollen met de overige World Spice Blend – Furikake en serveer met de sriracha mayonaise.

Variatietip
Geen fan van vis? Vervang de zalm dan door biefstukpuntjes. De biefstukpuntjes worden kort gebakken met de sojasaus en World Spice Blend – Furikake.

Ingrediënten

– 250 g komkommer
– 2 avocado’s
– 310 g zalmfilet, zonder huid
– 2 el sojasaus
– 2 el World Spice Blend – Furikake
– 300 g sushirijst
– 3 el sushi azijn
– 4 nori vellen
– 150 g wortel julienne
– 3 el sriracha mayonaise