Maak een heerlijke Chai bananencake! Mix rijpe bananen, dadels en eiwitpoeder, voeg de droge ingrediënten toe en bak in de oven. Warm, kruidig en heerlijk als tussendoortje.
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Prak de 3 rijpe bananen fijn in een kom of blend ze met een staafmixer tot een glad mengsel.
3. Voeg de dadels, eieren en het vanille eiwitpoeder toe en mix tot een egaal mengsel.
4. Meng in een aparte kom de havermout, Chai kruidenmix, bakpoeder en baking soda goed door elkaar.
5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer goed door tot een glad beslag.
6. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
7. Snijd de overgebleven rijpe banaan in de lengte doormidden en leg deze bovenop het beslag als garnering.
8. Bak het bananenbrood 50-60 minuten in de oven, of tot een prikker er schoon uitkomt.
9. Laat het bananenbrood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.
-4 rijpe bananen (3 door het recept, 1 ter garnering)
-150 g havermout
-5 medjoul dadels
-25 g vanille eiwitpoeder (1 scoop)
-4 tl World Spice blend – Chai
-1 tl bakpoeder
-1 tl baking soda
-2 eieren
Blender