Chai spiced havermout

Heerlijke zelfgemaakte granola! Meng de droge ingrediënten, voeg gesmolten kokosolie, honing en vanille toe, en bak in de oven. Laat afkoelen en breek in stukjes voor een knapperige, gezonde snack! Heerlijk voor over de yoghurt of kwark.

  • Categorieën: Bakken, Ontbijt

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten goed door elkaar.

3. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

4. Verwarm in een klein steelpannetje de kokosolie, honing, het vanillemerg én het leeggeschraapte vanillestokje op laag vuur. Roer goed door en laat het mengsel zachtjes borrelen (ongeveer 20-30 seconden). Haal daarna het vanillestokje eruit.

5. Giet het warme mengsel over de droge ingrediënten en roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.

6. Verspreid het mengsel in een dunne, gelijkmatige laag op de bakplaat en bak 25-30 minuten in de oven, schep halverwege om.

7. Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (ongeveer 30 minuten). De granola zal tijdens het afkoelen verder uitharden.

8. Breek in stukjes tot de gewenste grootte en bewaar in een afgesloten pot.

Ingrediënten

– 180 gram havermout (gecertificeerd glutenvrij)
– 100 gram amandelen, grof gehakt
– 100 gram pecannoten of walnoten, grof gehakt
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram zonnebloempitten
– 2 theelepels World Spice BlendChai

– 60 ml kokosolie
– 80 ml honing (of ahornsiroop)
– 1 Vanille stokje