Chakalaka is een licht pittige groentestoof met bonen uit de Afrikaanse keuken. Een heerlijke gerecht voor vegetariërs of voor wie een dag geen vlees wil eten. De stoof wordt op smaak gebracht met diverse kruiden en bevat ruim 250 groente per portie. Heerlijk met geroosterd brood!
1. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokken. Snijd de wortels in halve manen en de witte kool in repen. Snijd de rode peper fijn.
2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika, knoflook, gember en de rode peper toe en bak 3 minuten mee. Voeg de wortel, kool en 2 el World Spice Blend – Cajun toe en bak 10 minuten mee op laag vuur.
3. Voeg de tomatenpuree, tomaten uit blik, witte bonen en het Zeezout toe. Zet het vuur laag en kook 10 minuten.
4. Snijd het brood in plakken, smeer in met de boter en de resterende World Spice Blend – Cajun. Verhit een grillpan en gril het brood 2 minuten in de pan. Ris de tijm van de takken.
5. Serveer de Chakalaka met het gegrilde brood en garneer met verse tijm.
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 cm verse gember
– 2 groene paprika’s
– 3 wortels
– 200 g witte kool
– 1 rode peper
– 2 el zonnebloemolie
– 2 ½ el World Spice Blend – Cajun
– 70 g tomatenpuree
– 400 g tomaten uit blik
– 200 g witte bonen in tomatensaus
– 1 tl Zeezout
– 1 volkorenbrood
– 10 g roomboter, ongezouten
– 5 g verse tijm
– Grillpan