Cheesecake bites met sinaasappelcompote

De vadouvan kruiden die in de cheesecake verwerkt zitten, zorgen voor een verrassende combinatie tussen zoet en hartig. Doordat de cheesecake wordt afgebakken in een bak met water blijft deze luchtig van structuur.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 50 minuten (+3 uur wachttijd)
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de Maria koekjes fijn in de blender. Smelt de roomboter in een pan op lage temperatuur. Spatel de boter door het koekkruim heen.

2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het koekkruim over de bodem en druk stevig aan.

3. Klop de roomkaas, 120 g witte basterdsuiker en de World Spice Blend Vadouvan los met een mixer. Voeg de eieren toe en mix dit 2 minuten goed door. Verdeel het mengsel over de bakvorm en zet de bakvorm in een ovenschaal.

4. Vul de ovenschaal tot halverwege de bakvorm met water en plaats 50 minuten in de oven tot de bovenkant stevig is.

5. Halveer ondertussen de sinaasappels en pers deze uit in een pan. Voeg de resterende basterdsuiker toe. Verwarm de sinaasappelsap tot net onder het kookpunt.

6. Week ondertussen de gelatinebladen in koud water tot deze soepel zijn. Voeg toe aan het sinaasappelsap en roer door.

7. Haal de cheesecake uit de oven en laat 3 uur afkoelen in de koelkast zodat deze opstijft en afkoelt. Verdeel na 1 uur de sinaasappelcompote over de cheesecake zodat deze stevig wordt. Snijd de cheesecake in kleine vierkanten en serveer deze.

 

Variatietip
Vervang de sinaasappelcompote door abrikozenjam om de cheesecake eenvoudiger te maken.

Ingrediënten

– 150 g Maria koekjes
– 120 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur
– 480 g roomkaas, naturel
– 150 g witte basterd suiker
– 1 tl World Spice Blend Vadouvan
– 4 eieren
– 3 sinaasappels
– 3 gelatinebladen

Benodigdheden

– Blender
– Vierkante bakvorm Ø20
– Bakpapier
– Ovenschaal