Cheesecake met pumpkin spice en speculaas

Cheesecake met pumpkin spice en speculaas. Cheesecake is een van de favoriete zoete gerechtjes voor bij een high tea. Je kunt de cake gemakkelijk in kleine vierkanten snijden, zodat het kleine porties zijn. Maak eens deze cheesecake met Pumpkin Spice en speculaas. De cheesecake wordt au bain-marie gebakken, waardoor de binnenkant lekker smeuïg is. Maak de cheesecake af met gehakte pecannoten. Dat wordt genieten!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 55 minuten (4 uur wachttijd)
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht, Nagerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Draai de speculaas in de blender tot fijne kruimels. Smelt de roomboter in een pan op lage temperatuur. Spatel de boter vervolgens door het speculaaskruim heen.

2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk het speculaaskruim aan in de bakvorm zodat er een bodem ontstaat.

3. Klop de roomkaas, witte basterdsuiker en 1 el van de World Spice Blend – Pumpkin Spice los met een mixer. Voeg vervolgens de eieren toe en mix dit voor 2 minuten goed door. Giet dit op de speculaasbodem en zet in een ovenschaal.

4. Vul de ovenschaal tot halverwege de bakvorm met water en plaats in de voorverwarmde oven voor 55 minuten totdat de bovenkant stevig is en lichtbruin begint te kleuren.

5. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze 4 uur in de koelkast afkoelen, zodat deze opstijft en helemaal koud is.

6. Hak ondertussen de pecannoten grof en rooster deze in de oven voor 5 minuten.

7. Haal de cheesecake uit de koelkast en garneer met de resterende World Spice Blend – Pumpkin Spice en gehakte pecannoten. Snijd de cheesecake in stukken van 3 cm en serveer deze.

Variatietip:
Vervang de pecannoten door karamelsaus wanneer er een notenallergie is. Verdeel deze als laatste over de cheesecake voordat deze geserveerd is.

Ingrediënten

– 140 g speculaas
– 70 g ongezouten roomboter
– 480 g naturel roomkaas
– 120 g witte basterdsuiker
– 2 el World Spice Blend – Pumpkin Spice
– 4 eieren
– 30 g pecannoten

Benodigdheden

– Blender
– Bakvorm (doorsnede 20 cm)
– Bakpapier
– Ovenschaal
– Mixer