Chermoula lamsspiezen met geroosterde groenten en aardappels

Chermoula lamsspiezen met geroosterde groenten en aardappels. De malse lamsspiesjes zijn gemarineerd in de Chermoula kruiden. De aardappelen en groenten worden geroosterd in de oven voor een lekkere geroosterde smaak bij de gegrilde lam spiesen. De aardappelen worden extra krokant omdat ze zacht worden ‘platgedrukt’ zodat ze de laatste 10 minuten extra krokant worden in de oven.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Pel en pers de teen knoflook. Maak een marinade van de geperste teen knoflook, 3 el olijfolie en 2 tl World Spice Blend – Chermoula. Snijd het vlees in stukken van 3 bij 3 cm, meng door de marinade en laat 30 minuten staan. Rijg het vlees daarna aan de spiezen.

3. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de krieltjes 10 minuten. Giet af, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en druk de aardappelen licht plat met een lepel. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en maak de aardappelen af met munt.

4. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in lange repen. Snijd de courgette in dikke plakken. Pel de rode ui en snijd in kwarten. Snijd de bol knoflook doormidden. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie en meng goed door. Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Verhit 1 el olie in een grillpan en grill de lamsspiezen in 5 minuten gaar en goudbruin. Het vlees mag rosé van binnen zijn. Maak een saus van de resterende olijfolie en resterende World Spice Blend – Chermoula.

6. Serveer de lamsspiesjes met de aardappelen, gegrilde groenten, Chermoula saus en de yoghurt.

Tip: de lamsspiezen kunnen ook op de bbq worden geroosterd voor een extra rokerige bbq smaak.

Ingrediënten

– 1 bol + 1 teen knoflook
– 8 el olijfolie
– 3 tl World Spice Blend – Chermoula
– 400 g lamskotelet
– 1 kg krieltjes met schil
– 2 g verse rozemarijn
– 2 g verse munt
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 100 ml Griekse yoghurt

Benodigdheden

– Oven
– Bakplaat 2x
– Bakpapier
– Grillpan
– Spiezen, 4x