Chili sin carne met bonen, paprika en mais
Een pittige vegetarische chili con carne zonder vlees met verschillende bonen, paprika en mais.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Kook de rijst in een pan volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Spoel de bonenmix af en laat uitlekken. Laat de maïs uitlekken.
- Verhit een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook aan in de (olijf)olie. Voeg de paprika, bonen, mais en tomatenblokjes toe en bak voor circa 2 minuten rondom. Voeg de Original Spice Blend - Spicy Blend voor Chili con Carne, en eventueel peper en zout naar smaak, toe en laat circa 10 à 15 minuten stoven.
- Rits de koriander blaadjes ven de stelen en snijd grof. Serveer de chili sin carne met de gekookte rijst en de tortilla chips. Garneer met de verse koriander.
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 1 groene paprika
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 blik à 370 g bonenmix
- 1 blik à 150 g mais
- 1 pak à 400 g tomatenblokjes
- 3 el Original Spice Blend - Spicy Blend voor Chili con Carne
- 3 el (olijf)olie
- 150 g tortilla chips
- 1 bosje verse koriander à 15 g
- peper en zout, naar smaak