Een heerlijk romige chocolade mousse. Lekker als afsluiter van het kerstdiner.
1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg de roomboter toe aan de gesmolten chocolade en laat smelten. Roer regelmatig door tot een gladde massa.
2. Splits ondertussen de eieren. Klop in een kom de dooiers (eigeel) met de suiker stevig op met de (hand)mixer. Klop in een andere kom het eiwit met een snuf zout tot een stevige, witte massa.
3. Schep de gesmolten chocolade bij de opgeklopte dooiers (eigeel) en spatel rustig door elkaar tot alles egaal gekleurd is. Voeg de World Spice Blend – 5 spices toe en spatel er doorheen.
4. Spatel tot slot het opgeklopte eiwit door de chocolademousse. Houdt het luchtig, dus spatel rustig en in zo min mogelijk slagen. Zorg dat de chocolademousse egaal gekleurd wordt. Verdeel de chocolademousse over de kommen, garneer naar smaak met de Zeezout en laat voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
– 100 g pure chocolade
– 60 g kristalsuiker
– 60 g roomboter
– 3 middelgrote eieren
– 2 tl World Spice Blend – 5 spices
– Zeezout, naar smaak
– Snuf zout
– (Hand)mixer met garde
– Spatel