Christmas cake

Dit recept voor de Christmas cake bestaat uit tal van vruchten, boter en de koek- en speculaaskruiden. Een stukje van deze Christmas cake is lekker bij de koffie, het ontbijt, de borrel of gewoon wanneer je trek hebt! Dat smaakt naar een gezellige feestelijke kerstdag.

  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Aantal Personen: 6 Personen
  • Categorieën: Nagerecht, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 175°C. Vet een ronde bakvorm (diameter 15 cm) of een roestvrijstalen kom in en bekleed met bakpapier. Week de rozijnen en krenten 10 minuten, giet af en dep droog.

2. Meng in een kom de rozijnen, krenten, cranberry’s, sukade, bigarreaux en amandelen. Klop de eieren in een ander kommetje los met appelsap.

3. Meng de boter en suiker in de keukenmachine tot romig en licht van kleur is. Voeg het eiermengsel toe en klop er door. Voeg zelfrijzend bakmeel, Specerijenmix voor Koek & Speculaas en zout toe en meng er door. Meng als laatste het rozijnenmengsel er door.

4. Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk de bovenkant glad met een natte lepel of spatel. Bak 30 – 40 minuten tot een satéprikker er droog uit komt. Laat in de vorm afkoelen en stort dan op een bord of taartrek.

5. Maak de botercrème door de zachte boter met een mixer te mengen met poedersuiker. Garneer de cake hiermee en versier met takjes rozemarijn, amandel en cranberry’s.

Ingrediënten

– 125 g boter op kamertemperatuur
– 125 g lichtbruine basterdsuiker
– 125 g zelfrijzend bakmeel
– 50 g rozijnen
– 50 g krenten
– 50 g gedroogde cranberry
– 50 g sukade, gehakt
– 50 g bigarreaux, gehakt
– 50 g amandelstiften
– 3 eieren
– 50 ml appelsap
– 2 tl Specerijenmix voor Koek & Speculaas
– 1 tl zout
– 50 g boter op kamertemperatuur
– 100 g poedersuiker
– 5 takjes rozemarijn
– 25 g amandelstiften
– 25 g cranberry’s