Conchiglioni ovenschotel met ricotta

Er is niets zo lekker als een romige pastaschotel! Zo’n ovenschotel met veel kaas, een tomatensaus en een goede vulling waarbij de oven het werk van je overneemt. Laat jezelf verrassen door deze conchiglioni ovenschotel met een vulling van Pecorino kaas, ricotta, spinazie en pijnboompitten. Heerlijk in combinatie met de kruidige tomatensaus.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de Pecorino op een grove rasp.
2. Meng de ricotta met de spinazie, de ½ van de pijnboompitten en ½ van de World Spice Meal – Pasta Rosso en pureer dit met de staafmixer tot een geheel. Schep het ricotta spinazie mengsel in een spuitzak.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de conchiglioni pasta 5 minuten korter dan de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel koud.
4. Meng ondertussen de overige World Spice Meal – Pasta Rosso door de cherrytomaten saus en verdeel over een ovenschaal. Vul de conchiglioni pasta met het ricotta spinazie mengsel en verdeel over de saus. Verdeel de geraspte Pecorino over de ovenschaal en plaats 20 minuten in de oven. Verdeel de laatste 5 minuten de overige pijnboompitten over de conchiglioni pastaschotel.
5. Haal de conchiglioni pastaschotel uit de oven en serveer.

Variatietip
Verdeel ter garnering nog extra basilicumblaadjes over de pastaschotel.

Ingrediënten

– 70 g Pecorino kaas
– 350 g ricotta
– 300 g gewassen spinazie
– 50 g pijnboompitten
– 2 el World Spice Meal – Pasta Rosso
– 300 g conchiglioni pasta
– 600 g cherrytomaten saus (Mutti Tomates cerises)

Benodigdheden

– Rasp
– Staafmixer
– Spuitzak