Courgette spaghetti met cherrytomaten en mozzarella

Een lichte, vegetarische courgette spaghetti met cherrytomaten en mozzarella bolletjes, rucola en pijnboompitten. Lekker voor een zonnige dag! Wist je dat spaghetti van courgette ook wel courgetti wordt genoemd?

  • Bereidingstijd: 15
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht

Bereidingswijze

  1. Halveer de zoete cherrytomaten.
  2. Kook de courgette spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking, spoel af onder koud stromend water en laat even staan.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Meng in een grote kom de rucola met de courgette spaghetti, zoete cherrytomaten, mini mozzarella bolletjes, Basilicum,  Tijm en olijfolie extra vierge.
  5. Verdeel de courgette spaghetti over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Voeg naar smaak peper en/of zout toe.

Variatietip:
Voeg ook eens gerookte zalm toe aan de courgetti. Maak eventueel de courgetti heel gemakkelijk zelf met een spiraalsnijder.

Ingrediënten

– 400 g courgette spaghetti
– 250 g zoete cherrytomaten
– 50 g rucola
– 150 g mini mozzarella bolletjes
– 50 g pijnboompitten
– 2 el Basilicum
– 1 el Tijm
– 4 el olijfolie extra vierge
– peper en zout, naar smaak