Een rijkgevulde courgettesoep met broccoli en aardappel. Lekker met een mengsel van crème fraîche met verse munt en koriander.
1. Schil de aardappel en spoel af. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de steel van de broccoli, de aardappel en de courgette in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
2. Verhit een ruime soeppan en bak de ui en knoflook glazig in de (olijf)olie. Voeg de broccoli, aardappel en courgette toe en bak voor circa 3 minuten mee.
3. Voeg het water en de World Spice Blend – Napoli toe. Laat voor circa 25 à 30 minuten op laag vuur koken.
4. Hak ondertussen de verse munt en koriander fijn. Meng de crème fraîche met de munt en koriander in een kommetje en laat staan.
5. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel naar smaak zout toe. Garneer de soep naar smaak met de crème fraîche.
Variatietip:
Voeg ook eens uitgebakken spekjes of gerookte zalmsnipper toe aan de soep ter garnering.
– 1 middel grote aardappel
– 1 kleine broccoli
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 125 g crème fraîche
– 5 g verse mint
– 5 g verse koriander
– 3 á 4 tl World Spice Blend – Napoli
– 2 el (olijf)olie
– 1 liter water
– zout, naar smaak
– Staafmixer