Couscous met falafel en tahindressing

Met couscous kun je alle kanten op. Het heeft een neutrale smaak waardoor je het uitstekend kunt combineren met allerlei smaken. We lieten ons inspireren door de smaken uit het Midden-Oosten. Het resultaat: een frisse couscoussalade met granaatappelpitten en munt met falafel en een dressing van tahin.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Giet de warme bouillon over de couscous samen met de olijfolie en de World Spice Meal – Couscous. Roer goed door en laat 5 minuten staan.

2. Snijd de winterpenen in dunne halve manen. Snijd de komkommer in plakken en de bosui schuin in ringen. Snijd de munt fijn en meng dit alles door de couscous.

3. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Maak een dressing van de tahin, citroensap, extra vierge olijfolie, water, honing en het Zeezout.

5. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de granaatappelpitten en de tahin dressing.

Ingrediënten

– 400 ml groentebouillon
– 300 g couscous
– 1 el olijfolie
– 1,5 el World Spice Meal – Couscous
– 2 winterpenen
– 4 mini komkommers
– 2 stengels bosui
– 3 takken munt
– 420 g falafel
– 4 el tahin
– 1 el citroensap
– 1 el extra vierge olijfolie
– 1 el water
– 1 tl honing
– 1/2 tl Zeezout
– 50 g granaatappelpitten