Couscoussalade met geroosterde bospeen en kikkererwten. Een heerlijke vegetarische salade met geroosterde wortel en kikkererwten. Extra lekker door de harissa kruiden!
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de bospeen. Snijd de groene paprika’s in blokjes.
2. Meng in een kom de olijfolie en World Spice Blend – Harissa. Voeg de kikkererwten, wortelen en groene paprika’s toe en meng goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Meng ondertussen in een kom couscous met de rozijnen en de Peterselie. Voeg 300 ml kokend water toe en dek af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 8 à 10 minuten wellen.
4. Serveer de geroosterde groenten met de couscous.
Variatietip:
Hak 10 blaadjes verse munt fijn en meng dit door de couscous. Erg lekker!
– 400 g bospeen
– 2 groene paprika’s
– 1 blik kikkererwten à 400 g (uitgelekt 250 g, 0% toegevoegd zout)
– 300 g volkoren couscous
– 100 g rozijnen
– 2 el World Spice Blend – Harissa
– 2 tl Peterselie
– 6 el olijfolie
– 300 ml kokend water
– bakplaat
– bakpapier